Nadelen Siergrindvloer

Gerjan, sierbestrating-specialist bij Gadero, laat je in deze aflevering alles zien op gebied van Grind en Split. Wil je alle producten terugzien? Ga naar https://gadero.nl/grind-en-split/?utm_source=Youtube&utm_medium=TV51&utm_campaign=split-en-grind
Meer informatie? Klik op ‘meer weergeven’ 👇

Aflevering 51 van Gadero TV gaat deze keer niet over hout, maar over sierbestrating! Onze sierbestrating-specialist Gerjan verteld alles over Grind en Split. Welke maatvoeringen zijn er beschikbaar? Wat is het verschil tussen grind en split en hoe leg je het?

Over het algemeen zit er 1 groot verschil tussen grind en split. Split is erg hoekig en scherp. Dit is afgesleten breuksteen uit gebergten uit heel Europa en heeft als voordeel dat het erg stabiel ligt op een oprit of looppad. Ook is split goedkoper dan grind en is er veel meer keuze in kleuren en maten. In de video laten we de meest populaire soorten split zien.

Grind is glad en rond. Het grootste voordeel van grind is dat het, dankzij de ronde gladde vorm, geen groene aanslag aan zich laat hechten. Daarnaast laat grind erg makkelijk water door, waardoor je minder snel overlast krijgt van water. Een nadeel van grind is dat het minder stabiel ligt en meer lawaai maakt als je er overheen loopt.

Voor het aanleggen van grind en split moet je rekening houden met de laagdikte. Voor een looppad adviseren wij een laagdikte van 6 cm grind. Voor een oprit moet je het grind altijd in een grindmat leggen. Hierdoor heb je minder grond nodig en blijft het beter op zijn plek liggen. Tot slot heb je voor een siertuin slechts een laag nodig van 4-5 cm. Dit wordt namelijk niet belast en dient alleen om grond af te dekken.


Houthandel Gadero is marktleider in hout in Nederland en Belgie. Van schutting tot vlonder, van overkapping tot blokhut en specialist in sierbestrating. Snelle bezorging, top service en een mega-assortiment! Ontdek meer op https://gadero.nl.

Volg Gadero op 🔨
⇢ Facebook: https://www.facebook.com/GaderoNL
⇢ Pinterest: https://nl.pinterest.com/gaderonl/
⇢ Twitter: https://www.twitter.com/Gaderonl
⇢ Instagram: https://instagram.com/gaderonl

Abonneer je op ons kanaal: http://bit.ly/2wDbVJX
Video Rating: / 5

…meer info over nadelen siergrindvloer