Onderhoud MarmerstoneOnderhoud van je racefiets is erg belangrijk. In onze video over klein onderhoud laten we al zien wat er belangrijk is om regelmatig goed te onderhouden. In deze video leggen we uit welke onderdelen behandeld moeten worden bij een grote onderhoudsbeurt.

Om te beginnen is het belangrijk om minimaal 1 keer per maand groot onderhoud aan de racefiets uit te voeren. Denk hierbij wel aan de weersomstandigheden, bij nat weer zal het wellicht een keer vaker moeten.

In deze video worden er een aantal producten van Cyclon gebruikt die gebruikt kunnen worden tijdens groot racefiets onderhoud.

Om te beginnen wordt de Cyclon Bionet biologisch afbreekbare ontvetter gebruikt voor de aandrijflijn. Spuit ketting, tandwielen, derailleurs en kettingbladen hiermee in. Spoel deze vervolgens af met water. Voor de rest van de fiets wordt Bike Cleaner gebruikt. Het frame, zadel, velgen en het stuur kunnen hiermee worden ingespoten. Met een beide borstel kunnen beide middelen worden verspreid. Let hierbij wel op het soort borstel. Alle zeepresten worden uiteindelijk met water verwijderd. Spuit hierbij niet gericht op draaiende delen. Belangrijk is dat alle zeepresten weg zijn. Vervolgens laat je de racefiets een halfuur op kamertemperatuur drogen.

Nadat de ketting droog is kan deze gesmeerd worden. Ook kunnen alle scharnierpunten met de Teflon Course Spray worden ingespoten. Hét beste smeermiddel voor scharnierpunten!

Tot slot hebben we nog de Instant Polish Wax. Dit middel beschermt het lak van je racefiets. De wax zorgt ervoor dat mat mat blijft, en glans nog meer gaat glanzen. Om af te sluiten kunnen de velgen nog schoongemaakt worden met de Pronto Spray.
Video over groot onderhoud van een Racefiets.

Bekijk alle producten op:
https://www.cyclon.nl/fiets-onderhoud/

Social media:
Facebook: https://www.facebook.com/cyclonfietsonderhoud
Instagram: https://www.instagram.com/Cyclon_nl/
Video Rating: / 5

…meer info over onderhoud marmerstone