Archief

postheadericon Overschilderen Epoxyvloer

http://www.youtube.com/v/bEYK7e2Youk?fs=1

Hoe schilder je een vloer met vloercoating?

Een betonnen vloer schilderen kan heel lastig zijn, omdat het een hele onderneming is met daarbij een kans op problemen. Maar als je 2 componenten vloercoating goed aanbrengt heb je een eindresultaat waar je voor een lange tijd plezier mee kan hebben.

Wij zijn op pad geweest met Rust-Oleum om een vloer te coaten in een werkplaats van John Somma Schilderwerken. Deze video is dus ook gesponsord door Rust-Oleum en John Somma met dank aan hun voor het beeldmateriaal om deze video te maken.

Je brengt vloercoating aan op een harde, zuigende gladde ondergrond om een optimaal resultaat te krijgen. Beton vloeren kunnen variëren in afwerking vanuit de bouw dus vraag altijd advies bij een vakkundig iemand om het gewenst resultaat geadviseerd te krijgen.

Er moet dus getest worden of de vloer vocht opneemt en dit kan doormiddel van een vochtige spons die je op de ondergrond legt om te kijken of de vloer vocht opneemt.
Dit geeft je al een indicatie of de vloer een open of gesloten structuur heeft, maar dit heeft nog meer factoren nodig dus zoals ik al eerder zij, schakel een vakkundig iemand uit voor een gepast advies.

Voordat je begint met al het onderhoud moet je natuurlijk een droge en schone vloer hebben, dus reinigen met een alkalische reiniger is heel belangrijk. Deze verwijderd al het vuil en stof van de vloer met eventuele vet en olieresten die op de vloer liggen.

Beschadigingen in de vloer kunnen gevuld worden met epoxy vloer vuller en dilatatievoegen tussen betonnen delen kunnen dicht gezet worden met een beton scheurenvuller.

Nu heel de vloer klaar is om geschilderd te worden, plak je de randen of en kunnen we de verf gaan mengen.

2 componenten verf meng je allemaal op verschillende manieren, volg de omschrijving van het product dus goed en bij vragen kun je altijd het product informatieblad raadplegen.
Wij gebruiken de Rust-Oleum EpoxyShield MAXX in dit geval en die meng je op deze manier.
Doe de gehele bus activator bij de basis en roer hem goed door met een stalen mixer. Nu je dit voor een paar minuten hebt gedaan, kunnen er altijd resten aan de onder en bovenkant blijven hangen dus overgieten in een andere bak en opnieuw licht doorroeren met een roerhoutje om de lichte witte waas te verwijderen.

Nu moet je hem even een paar minuten laten staan om te activeren en dan kun je de vloer gaan schilderen.

Begin met de kwast en een kleine nylon roller om de randen te schilderen, dit doe je omdat je hier niet gemakkelijk komt met een grote roller. Nu je de randen hebt gedaan kun je de rest van de vloer invullen met een grote roller en het beste gaat dit door de roller aan een stok te monteren. Je zet de vloercoating in het midden op en rolt deze naar de kant toe en herhaalt dit proces. Zodra je dit voor een stuk hebt gedaan, ga je terug en rol je het gehele stuk in dezelfde richting af. Dit proces herhaal je over de gehele vloer.

Het is belangrijk dat je in de gaten houd dat als je een grote oppervlakte schildert met de vloercoating dat de rollers die je gebruikt tijdig worden vervangen. Dit moet omdat de verf in de rollers gaat drogen en hierdoor krijg je een andere structuur in de vloer, als je constant een verse roller gebruikt krijg je het beste resultaat. Wanneer het tijd is om de roller te vervangen voel je aan het trekken van de roller in de vloercoating.

Als je bezig bent kun je langs de vloer kijken en dan is het mogelijk dat je strepen ziet, dit komt door de droging van het product, dit moet je niet doorrollen, gewoon laten zitten en wachten tot de gehele vloer droog is. Mocht je na droging nog strepen hebben dan moet je een tweede laag vloercoating aanbrengen, omdat de vloer dan nog een zuigende werking heeft ontstaan er dekkendere plekken en ingezogen plekken dit zorgt voor een glansverschil, dus banen in de vloer.

2 componenten vloercoating kun je gebruiken voor een laag en wil je een tweede laag aanbrengen dan moet je dit de volgende dag doen met een nieuwe pot 2 componenten verf die je opnieuw moet aanmaken. Wanneer de vloer volledig is geschilderd moet je hem laten drogen en is het beloopbaar na een dag en pas na een week kun je er bijvoorbeeld voorwerpen op zetten of met de auto overheen rijden.

Kleur van de vloercoating is Ral 7001.

Voordelig, Vakkundig en Vlug:
Website NL: https://www.verfwebwinkel.nl/
Website BE: https://www.verfwebwinkel.be/

Social media:
https://www.facebook.com/Verfwebwinkel/

https://www.instagram.com/verfwebwinkel.nl/

Muziek Credits: Panthurr
https://instagram.com/spencer.panthurr

Video Rating: / 5

…meer info over overschilderen epoxyvloer