Ondergronden

Met de juiste voorbehandeling kan een steentapijt op vrijwel elke ondergrond geplaatst worden.

 • CEMENTDEKVLOER / CHAPE

  Een cementdekvloer is poreus met als gevolg dat de lijm die tussen het steentapijt wordt gemengd, in de ondervloer gezogen wordt indien de poriën niet eerst worden afgesloten. Bij een cementdekvloer moet de vloer dus eerst worden voorbewerkt met een primer. Voor zware belastingen raden wij een tweecomponenten-epoxyprimer (EQC) aan. Voor lichtere belastingen volstaat een ééncomponent-acrylaatprimer (APR.01).

 • TEGELVLOER OF NATUURSTEEN

  Om een goede hechting op een tegelvloer te bekomen is het absoluut noodzakelijk om deze eerst goed te ontvetten en vervolgens een geschikte tegelprimer (EPW) te gebruiken. Een andere methode is eerst op te ruwen door middel van stralen en/of schuren en vervolgens een speciale tegelprimer te gebruiken (epoxy + silicone).

 • ANHYDRIETVLOER

  Een anhydrietvloer lijkt sprekend op een betonvloer, vandaar dat het verstandig is om vooraf te informeren of uw ondervloer een anhydrietvloer is omdat de voorbewerking anders is dan bij een betonnen vloer. Een anhydrietvloer dient van te voren geschuurd te zijn, maar dit wordt in bijna alle gevallen standaard in de bouw al gedaan. Verstandig is om het voor alle zekerheid even na te vragen. Een anhydrietvloer wordt voor plaatsing voorzien van een tegelprimer.

 • HOUTENVLOER

  Een houten planken vloer moet vooraf worden vastgeschroefd met watervaste OSB-platen met tand- en groefsysteem. De dikte van de multiplex of triplex zal afhangen van de vering van de ondergrond. Omdat een houten ondergrond blijft bewegen, is het noodzakelijk om eerst een krimpnet (glasvlies) over de vloer heen te spannen die verlijmd wordt in een vochtmembraan (kunststof onderlaag). Denk hierbij aan een stukadoor die een sierpleister op gipsplaten zet. Hierbij worden de naden voorbewerkt met een glasvliestape om scheuring tegen te gaan.